Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Projeye en muvafık Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı doğruca çabucak oluşturulan ve kargaşa grupların sağlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın kapısı montajı ağız ağıza hevesli şekilde binalması gereken ve imalatta kabahatsiz şekilde ortaya çısoy üründe yanılgı yapılmaması gereken bir hizmetlemdir.

Yegâne Kanatlı Yangın Bapları: Yegâne kanatlı yangın kapıları, yangının yayılmasını kösteklemek ve oda veya bölme arasındaki intikali kapatmak kucakin kullanılır.

Hassaten gene yangın merdiveni yönetmeliği gereği yangın merdiven kapılarının en az yarkaloriın çatı dışına açılmasını ıztırari kılmaktadır. Kaçış merdivenlerinde döşeme düzeyleri bile belirli kriterlere birebir olmak zorundadır. Farklı fen özelliklerle kaliteli bir malzemeyle dizayn edilmesi müstelzim yangın merdivenleri yangın merdiveni yönetmeliğine muvafık olarak kuruluşldığı takdirde olması olası herhangi bir sıkıntı kontrasında öncelikle kişi emniyetliğinize sözıcı bir güvence oluşturacaktır.

çatı sahipleri, yöneticileri yahut yangın emniyetliğinden mesuliyetli kişiler kötüdaki Yangın Bapsı Kontrol Kılavuzunu çok ömre bedel bulabilir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi mimarilırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir engel mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın kapısı firmaları beyninde kapı seçimi yaparken en doğrusunu seçebilmek adına katiyen yavuz bir tetkik kuruluşlması gerekir. Özellikle yangına karşı dayanıklı olan malzemelerden kuruluşlmasına dikkat edilmelidir. Yangın kapısının özellikleri şunlardır;

Yapı çışitalarında kullanılan kapılar emeklevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği bâtınin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu mideeride mahsur kalabilir.

Binalarda belirli standartlarda mevzi alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları sineermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunduğu binanın bâtınerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık tahlis yolları olarak kullanımını sağlamlamaktadır. 

Tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yapı ve inşaat malzemeleri arasında önem meydan kilitler; farklı özellikleri, çalışma sistemleri Yangın Kapısı Fiyatları ve kaliteleri ile…

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayan panik bar sistemi ile ateş simultane kaçış planının daha seri işlemlemesini katkısızlamaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; yan adetsı 4’ü geçmeyen ve celse lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında ana olarak yangı merdiveni bulunması gereken kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Report this wiki page